Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

EAD DANY2311

 

CEL MAI MARE JAF DIN ROMANIA

Magistratii Tribunalului Bucuresti au dat sentinta in dosarul “jaful secolului”. Pentru furtul celor 100 de miliarde de lei din masina blindata a unei firme de transport valori, Petru Nica, Aurelian Paven si Gabriel Velescu au primit cate 14 ani de detentie.

In dimineata zilei de 5 iulie 2004 era anuntat faptul ca soferul unei masini blindate angajat la societatea CPI Security, care transporta 88,4 miliarde lei si 33.396 colectati de la sucursale ale Bancii ABN Amro din Galati, Constanta si Ploiesti a fugit cu banii ambalati in 16 saci care cantareau aproximativ 300 de kilograme.

Din acel moment toata politia il cauta pe Petru Nica , soferul al carui gest a fost catalogat drept "jaful secolului". Profitand de amatorismul pradatorului, in scurt timp anchetatorii aveau sa descopere locul in care se ascundea Nica, dar si cei doi complici ai sai, Aurelian Paven si Gabriel Velescu. In seara zilei de 12 iulie au urmat doua descinderi in forta. Nica a fost "saltat" dintr-o vila inchiriata din Snagov, unde dormea pe 40 de miliarde iar complicii sai au fost retinuti in comuna Rosu de unde politistii au mai recuperat inca opt miliarde de lei.

Dupa arestarea celor trei, o parte din banii lipsa au fost gasiti in casa din Colentina unde locuia iubita lui Velescu, in care Nica s-a ascuns imediat dupa jaf. Au fost descoperite 26,2 miliarde sub patul Ionelei Popa, iar dupa sesizarea proprietarei inca 4,5 miliarde ascunse in spatele casei. Pe numele complicei a fost emis un mandat de arestare, moment in care Ionela a incercat sa se sinucida.

Banda lui Nica a fost trimisa in judecata, iar politistii premiati de firma pagubita. Acum, dupa condamnarea autorilor "jafului secolului" la cate 14 ani de inchisoare, au mai ramas de recuperat 300.000 $. Sentinta nu este definitiva.
Foto: Arhiva
Comenzi cosmetice Vand MAC Cosmetics Site Oficial USA America1 RON

In noaptea de luni spre marti o femeie in varsta de 48 de ani a reclamat la politie ca i-au fost furate... trei miliarde de lei vechi, tinute intr-un cufar, sub patul rabatabil din rulota in care locuia.

Politistii s-au lamurit, la un moment dat, ca femeia nici macar nu stia cati bani avea in respectiva lada. Potrivit Evenimentului Zilei femeia era originara din Husi si venise cu rulota la marginea Adjudului pentru a participa la iarmarocul de Sfanta Maria, care este organizat in perioada 1-15 august.

Ea venise cu tot alaiul de invartitoare si tiribombe pentru iarmaroc, precum si cu agoniseala de-o viata. Noaptea, trei barbati au intrat cu forta in rulota, au batut-o pe femeie si pe cele doua ajutoare cu care era si au furat cati bani au putut lua, plus cateva bujuterii.

Potrivit sursei citate, in urma loviturilor primite cu o bata in moalele capului femeia a fost dusa la spitalul Municipal din Focsani, fiind diagnosticata cu traumatism cranio-cerebral, in timp ce celelalte doua persoane au fost internate la spitalul din Adjud.

Toti cei trei sunt in afara oricarui pericol. Veniti la fata locului politisti au gasit lada cu bani, in care au numarat ceva mai mult de 340.000 de lei (adica aproape trei miliarde jumatate de lei vechi). Banii au fost dusi la banca, iar politistii au plecat pe urmele suspectilor. Trei dintre cei sase autori ai jafului au fost deja retinuti, au intre 20 si 22 de ani si stiau ca victima avea foarte multi bani.

Asupra celor trei s-a gasit, in total, suma de 420.000 de lei. De notat este faptul ca nu s-a putut stabili cu certitudine cati bani erau in cufarul de metal.

Politistii au estimat ca ar fi vorba despre 1.400.000 de lei, dar cifra este inca provizorie. Au fost sesizati inspectorii de la Investigarea Fraudelor pentru a se stabili de unde provine aceasta mare suma de bani.

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one