Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

EAD DANY2311

 

MINUNILE LUMII

CELE 7 MINUNI
ALTE MINUNI ALE LUMII:
-Zidul Chinezesc
Vechiul oraş Petra (Iordania)
Machu Picchu (Peru)
Chichen Itza (Mexic)
Colosseum-ul din Roma (Italia)
Taj Mahal (India)
Statuia lui Cristos Mântuitorul din Rio de Janeiro (Brazilia)
Panorama zidului chinezesc
Marele Zid Chinezesc (chineză 万里长城/萬裡長城, Wànlĭ Chángchéng „10.000 Li lungime a zidului“; de asemenea chin. 中国长城/中國長城, Zhōngguó Chángchéng „Lungimea zidului“ ) este o construcţie strategică de mii de kilometri lungime cu rol de apărare. Zidul a fost construit cu scopul de apărare a graniţei imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade din nordul Chinei. Este o construcţie gigantică considerată după volum ca cea mai mare de pe glob, cu o lungime controversată, după datele mai recente ar fi avut o lungime de 6 350 km, zidul principal având 2 400 km lungime. Zidul a fost construit după un sistem care leagă între ele mai multe fragmente de vârstă diferită. Lungimea zidului declarată de China se consideră exagerată, la 10 000 de unităţi Li de lungime, se consideră în calcul 1 Li = 575,5 m ceace ar corespunde cu ca. 5.755 km.

Fişier:Petra Treasury.jpg

Regatul Haşemit al Iordaniei, numit în mod comun simplu Iordania (arabă: أردنّ, transliterat: Urdunn), Este o ţară arabă din Orientul Apropiat. Se învecinează cu Siria în nord, cu Irak în nord-est, cu Arabia Saudită la est şi la sud şi cu Israel şi Teritoriile Ocupate (Palestina sau Autoritatea Palestiniană) la vest. Împreună cu Israelul împarte coasta Mării Moarte şi pe cea a Golfului Aqaba, situat în Marea Roşie, împreună cu Israelul şi Egiptul. Principala religie este Islamul şi limba oficială este Limba arabă.
Fişier:80 - Machu Picchu - Juin 2009 - edit.jpg
Ruinele oraşului Machu Picchu, redescoperite în 1911 de către arheologul Hiram Bingham, sunt unele dintre cele mai frumoase şi enigmatice locaţii străvechi din lume.În timp ce incaşii in mod sigur foloseau vârful muntelui (2761,50 m înălţime), ridicând sute de structuri de piatră începând cu anii 1400, legendele şi miturile indicau faptul că Machu Picchu (însemnând "vechiul pisc" în limba Quechua), adorat ca un loc sacru din cele mai vechi timpuri. Oricare ar fi originile sale, incaşiil-au transformat într-un mic (5 mile pătrate), dar extraordinar oraş.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one