Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

EAD DANY2311

 

CEL MAI LUNG TUNEL

MADRID-se gaseste unul dintre cele...

Consiliul municipal din capitala spaniolă a inaugurat un megatunel de 7,5 kilometri, cu scopul de fluidizare a circulaţiei şi evitare a accidentelor.

După doi ani în care sudul Madridului a fost practic blocat, proiectul pus în practică îşi arată deja roadele. Este cel mai lung tunel urban din Europa şi unul dintre cele mai lungi din lume.

Astfel de tuneluri sunt soluţii ideale pentru fluidizarea traficului în metropole. Megatunelul madrilen este constituit practic din două tunele gemene unidirecţionale. Face parte dintr-o reţea care urmează să fie edificată în condiţiile în care viitorul circulaţiei rutiere în metropole este cel subteran.

Au lucrat şi muncitori români

La construcţia tunelului au participat şi muncitori români. Se apreciază că lucrările au fost încheiate într-un timp-record. Proiectul a fost realizat de ingineri de la firmele Ferrovial şi Acciona, pe baza unor tehnologii germano-japoneze. Costurile megaproiectului se ridică la peste trei miliarde de euro.

CEL MAI LUNG TUNEL DIN LUME...........

În prezent, cel mai lung tunel din lume se află în Japonia şi are o lungime de 53,85Km...Dar Elvetienii vor dobori recordul
Inginerii sunt pe cale să doboare un nou record mondial, şi anume să realizeze construcţia celui mai lung tunel din lume. Momentan au reuşit să termine 87% din giganticul proiect.

Gotthard Base este un tunel de cale ferată în construcţie, planificat să lege prin inima muntelui oraşele Erstfeld şi Amsteg din Alpii Elveţieni. Acesta este compus, de fapt, din două tuneluri paralele ce au o lungime de 57 km fiecare, deservite de un labirint de alte tuneluri de acces, arbori şi treceri ce vor măsura în total 153.5 km. Proiectul este prevăzut să fie terminat în 2017.

În imagini sunt prezenţi minerii care sărbătoresc cu focuri de artificii şi şampanie finalizarea primei secţiuni, chiar în faţa imensei maşinării, poreclită "Gabi", ce forează pe sub Alpii Elveţieni.

Imagine 5
Imagine 1

TUNELUL SUBMARIN

Creat 21.03.10 20:15 | Ultima modificare 21.03.10 20:18
• Tunelul de sub Canalul Manecii are o lungime de 50 km, dintre care 39 sunt forati sub fundul marii, fiind, la ora actuala, cel mai lung tunel submarin din lume.
• Sistemul de transport al Eurotunelului este practic format din trei tuneluri: doua tuneluri pentru transportul feroviar - unul de pasageri, iar celalalt de marfa -, legate prin cel de-al treilea, central, de serviciu.
• Tunelul a fost forat la 40 de metri sub nivelul marii.
•Trenurile ce circula pe reteaua feroviara Eurotunel sunt protejate prin sistemul ATP (Automatic Train Protection), un sistem de protectei ce permite oprirea progresiva a trenului in cazul unei erori din partea conductorului.
• Intre 1994 si 2000 au traversat Eurotunelul circa 57 de milioane de oameni, ceea ce echivaleaza cu... totalul populatiei Angliei.

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one