Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

EAD DANY2311

 

CINE A INVENTAT PREZERVATIVUL

Cunoscut din antichitate, prezervativul a oferit, dintotdeauna, dublul beneficiu de contraceptiv si protectie impotriva maladiilor cu transmitere sexuala. Contrar credintei comune, prezervativul nu este o inventie moderna. Inca de acum 15 secole exista ideea protejarii impotriva bolilor cu transmitere sexuala si a sarcinilor nedorite.
-Nu se stie cu exactitate cine a inventat prezervativul, insa exista certitudinea ca el a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri.
-Povestea prezervativului incepe cu cateva mii de ani in urma. Cele mai vechi ilustrari ale unui prezervativ sunt din Egiptul anului 1000 I.Hr., care prezinta personaje purtand un fel de invelis din panza pentru a se proteja de boli, infectii si muscaturi de insecte. In anul 1500 inainte de Hristos, in Creta regelui Minos, vezica de oaie era foarte populara pe post de contraceptiv masculin.
-In decursul secolelor urmatoare, prezervativul e fabricat matase sau catifea si dotat cu o panglica colorata cu rolul de a-l fixa bine. Este folosit de numeroase "celebritati", printre care Ludovic al XIV-lea, Carol al II-lea al Angliei sau Giacomo Casanova. Acesta din urma, un adept convins al prezervativului, folosea prezervative confectionate din in sau catifea.
-Daca pana in secolul al XIX-lea, contraceptivul masculin era confectionat din aceeasi materie prima de baza - intestinele de animale, in 1844 renumitul Charles Goodyear a patentat vulcanizarea cauciucului pe care il inventase cu cinci ani mai devreme. Vulcanizarea este un procedeu de tratare a cauciucului brut cu sulf si apoi expunere la temperatura ridicata.
-....................
Colectionarii de prezervative

Cel mai vechi prezervativ dateaza din 1640
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one